PUBLICZNE PRZEDSZKOLE "STOKROTKI"

Stokrotki

ul. Borkowska 25 Kraków , ul. Skotnicka 101 Kraków

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński
ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków
Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 4.11. - 8.11.2019 r




Poniedziałek – 4.11.19 r
Śniadanie Kaszka manna na mleku /mleko, kasza manna/,
Chleb staropolski z masłem, ser żółty, pomidor /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka, ser żółty z mleka/,
Herbata z cytryną
Obiad Zupa pomidorowa z makaronem /wywar warzywny: marchewka, seler, koncentrat pomidorowy 30%, mleko 3,2%, makaron pszenny- gluten, jajko, zielona pietruszka, przyprawy/
Racuszki z jabłkami /mleko 2,0%, mąka tortowa- gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, jabłka/
Kompot
Podwieczorek Weka /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/,
pasztet pieczony,
papryka czerwona,
jabłko/gruszka

Wtorek - 5.11.19 r
Śniadanie Bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka/,
parówka,
ketchup,
kawa inka z miodem /kawa inka – gluten, mleko, miód/
Obiad Zupa krem z dyni /dynia, marchewka, pietruszka, seler, por, lubczyk, bazylia, pietruszka natka, sól morska/
Filet z indyka w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką /filet z indyka, mąka poznańska - gluten, śmietana 18% z mleka, świeży koperek, kasza jęczmienna – gluten, biała kapusta, marchewka, oliwa z oliwek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek Budyń czekoladowy z rodzynkami /mleko 3,2%, mąka ziemniaczana, masło z mleka, kakao naturalne/, Wafle ryżowe z polewą owocową

Środa – 6.11.19 r
Śniadanie Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi i żurawiną /mleko, płatki jęczmienne - gluten/,
Pieczywo wieloziarniste z masłem, schab pieczony, papryka /mąka pszenna, naturalny zakwas żytni (mąka żytnia, woda), sezam, nasiona słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane, drożdże, sól, masło z mleka/, herbata żurawinowa
Obiad Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/
Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z buraczków z jabłkiem /schab bez kości, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, ziemniaki, mleko, masło z mleka, buraczki, jabłko, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek Chałka z masłem /mąka pszenna- gluten, mleko, masło z mleka, jajko, drożdże/ i dżemem owocowym, marchewka „mini”

Czwartek - 7.11.19 r
Śniadanie Chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, polędwica z indyka, ogórek świeży,
kakao na mleku 2%
Obiad Barszcz biały zabielany z kiełbasą i ziemniakami /kiełbasa, barszcz w butelce - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, czosnek, liść laurowy, majeranek, koper, lubczyk, kiełbasa biała, śmietana 18% z mleka, sól morska, pieprz/
Naleśniki z serem białym, jogurtem naturalnym i polewą malinową /mąka pszenna - gluten, jajka, mleko 1,5%, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, maliny, cukier brązowy/
Kompot
Podwieczorek Szarlotka ze świeżych jabłek /mąka tortowa - gluten, mąka żytnia - gluten, jajko, jabłka, cukier trzcinowy, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia - gluten/,
ciasteczka owsiane

Piątek – 8.11.19 r
Śniadanie Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi /mleko/,
bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka/,twarożek ze szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewką /ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka/,
herbata z cytryną
Obiad Zupa koperkowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: kaczka, śmietana18% z mleka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, pietruszka natka, lubczyk, ryż/
Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem na ciepło /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, masło z mleka, marchewka, groszek, masło z mleka, śmietana 12% z mleka, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek Serek „danio”, banan/jabłko

Jadłospis od 12.11. - 15.11.2019 r




Poniedziałek – 11.11.19 r
Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

Wtorek - 12.11.19 r
Śniadanie Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, sałata zielona, ser żółty, ogórek świeży /mąka orkiszowa - gluten, drożdże, masło z mleka /,
kakao na mleku 2%
Obiad Krem z pomidorów z grzankami /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler, pomidory pelatti, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/
Kluski na parze z musem borówkowym /mąka pszenna - gluten, drożdże, olej rzepakowy, jogurt naturalny z mleka, śmietana 12% z mleka, borówki mrożone/
Kompot
Podwieczorek Weka z masłem /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, polędwica drobiowa, sałata zielona, rzodkiewka/pomidor, jabłko

Środa – 13.11.19 r
Śniadanie Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko/,
chleb słonecznikowy z masłem, jajko, majonez, szczypiorek /mąka żytnia, mąka pszenna, woda, słonecznik, sól, drożdże, słód jęczmienny, masło z mleka, jajko/,
herbata z cytryną
Obiad Zupa grysikowa na rosole /wywar mięsny drobiowy: kurczak – warzywny: marchewka, seler, por; kapusta włoska, kalafior, brokuł, kasza manna z pszenicy - gluten, zielona pietruszka, przyprawy/
Pierogi z mięsem /wołowina, cebula, mąka pszenna - gluten, mąka jęczmienna- gluten, jajka, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek Galaretka owocowa /woda, żelatyna, owoce, sok owocowy, cukier/, serek „danio”

Czwartek - 14.11.19 r
Śniadanie Bułka kajzerka z masłem, twarożek czosnkowy z pomidorem i szczypiorkiem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka, ser biały z mleka, czosnek/,
mleko 2%
Obiad Krem szpinakowo – ziemniaczany z grzankami /wywar mięsny: skrzydła z indyka; warzywny: marchewka, seler, ziemniaki, cebula, czosnek, szpinak, jogurt naturalny z mleka, przyprawy/
Spaghetti bolońskie /makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe, pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek Koktajl truskawkowy /jogurt naturalny z mleka, truskawki mrożone, cukier/, gruszka/jabłko

Piątek – 15.11.19 r
Śniadanie Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /mleko/,
bułka grahamka z masłem, /mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/, parówka, ketchup,
herbata z cytryną
Obiad Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona pietruszka, przyprawy/
Filet z dorsza panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, mąka kukurydziana, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, ziemniaki, mleko, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek Weka z masłem /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, szynka wiejska, pomidor, winogrona

Jadłospis od 18.11. - 22.11.2019 r




Poniedziałek – 18.11.19 r
Śniadanie Kaszka manna na mleku z jabłkami /mleko, kasza manna, jabłko, cynamon/,
chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony,
herbata owocowa
Obiad Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym /wywar warzywny: marchewka, seler, ziemniaki, brokuły, śmietana 30% z mleka, groszek ptysiowy - gluten, przyprawy/
Pęczotto z grillowanym kurczakiem z warzywami /filet z kurczaka, kasza pęczak, cebula, kukurydza, brokuły, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek Banan, chrupki kukurydziane, serek „Monte”

Wtorek – 19.11.19 r
Śniadanie Pieczywo wieloziarniste z masłem /mąka pszenna, naturalny zakwas żytni (mąka żytnia, woda), woda, sezam, nasiona słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane, drożdże, sól, masło z mleka/, pasta z szynki z rukolą /szynka, rukola, ser, biały, jogurt naturalny z mleka/,
kakao na mleku 2%
Obiad Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami /wywar mięsny drobiowy: kurczak; marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, groszek, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka, pietruszka natka, ziemniaki, przyprawy/
Penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym, z serem żółtym /makaron: mąka pszenna – gluten, jajko, szpinak mrożony, śmietana 18%, mąka pszenna, jajka, ser żółty z mleka, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek Weka z masłem /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, pasztet pieczony, papryka czerwona/ogórek zielony, jabłko

Środa – 20.11.19 r
Śniadanie Zupa mleczna z płatkami owsianymi, słonecznikiem i rodzynkami /mleko, płatki owsiane - gluten/,
chleb staropolski z serem żółtym, pomidor /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/,
herbata z cytryną
Obiad Krupnik zabielany z jarzynami i zieloną pietruszką/kasza jęczmienna - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, lubczyk, pietruszka natka, sól morska, śmietana z mleka, przyprawy/
Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej z jabłkami i cebulką /mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta – gluten, ziemniaki, mleko, masło z mleka, kapusta czerwona, jabłko, cebula, olej/
Kompot
Podwieczorek Kisiel truskawkowy /truskawki, mąka ziemniaczana, woda, cukier/, wafle ryżowe

Czwartek – 21.11.19 r
Śniadanie Pieczywo wieloziarniste z masłem /mąka pszenna, naturalny zakwas żytni (mąka żytnia, woda), woda, sezam, nasiona słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane, drożdże, sól, masło z mleka/, schab pieczony, papryka,
kakao na mleku 2%
Obiad Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką /wywar mięsny: szynka wieprzowa; warzywny: marchewka, seler, zielona pietruszka, ziemniaki, przyprawy/
Naleśniki z serem białym, jogurtem naturalnym i polewą malinową /mąka pszenna - gluten, jajka, mleko 1,5%, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, maliny, cukier brązowy/
Kompot
Podwieczorek Budyń czekoladowy z rodzynkami /mleko 3,2%, mąka ziemniaczana, masło z mleka, kakao naturalne/,
wafle ryżowe z polewą owocową

Piątek – 22.11.19 r
Śniadanie Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi /mleko/,
bułka grahamka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, /mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka, jajka, majonez, jogurt naturalny z mleka, szczypiorek/,
bawarka na mleku 2%
Obiad Zupa kalafiorowa zabielana z łazankami i zieloną pietruszką / wywar mięsny: kości cielęce, kalafior, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana 18% z mleka, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka, lubczyk, sól morska, majeranek, koper/
Filet z dorsza panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, mąka kukurydziana, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, ziemniaki, mleko, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek Jogurt owocowy /jogurt naturalny z mleka, owoce sezonowe/,
jabłko/gruszka

Jadłospis od 25.11. - 29.11.2019 r




Poniedziałek – 25.11.19 r
Śniadanie Pszenica z miodem na mleku 2%,
chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, szynka wiejska, sałata zielona, ogórek świeży,
herbata z cytryną
Obiad Zupa pomidorowa z makaronem /wywar warzywny: marchewka, seler, koncentrat pomidorowy 30%, mleko 3,2%, makaron pszenny- gluten, jajko, zielona pietruszka, przyprawy/
Pierogi z mięsem, surówka z marchewki z jabłkiem /wołowina, cebula, mąka pszenna - gluten, mąka jęczmienna- gluten, jajka, marchewka, jabłko, śmietana 18% z mleka, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek Chałka z masłem /mąka pszenna- gluten, mleko, masło z mleka, jajko, drożdże/, powidła śliwkowe ,
banan

Wtorek – 26.11.19 r
Śniadanie Pieczywo wieloziarniste z masłem /mąka pszenna, naturalny zakwas żytni (mąka żytnia, woda), woda, sezam, nasiona słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane, drożdże, sól, masło z mleka/, szynka z indyka, sałatka z: pomidorów i pora z bazylią,
kakao na mleku 2%
Obiad Zupa gulaszowa z ziemniakami /mięso mielone wołowe, marchewka, seler, papryka, czosnek, koncentrat pomidorowy 30%, mąka z amarantusa/pszenna - gluten, przyprawy/
Kluski leniwe z musem truskawkowym /mąka pszenna - gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ziemniaki, ser biały z mleka, truskawki mrożone, cukier/
Kompot
Podwieczorek Weka z masłem /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, filet z kurczaka, papryka czerwona,
marchewki „mini”

Środa – 27.11.19 r
Śniadanie Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi /mleko/,
chleb staropolski z masłem, ser żółty, pomidor /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/,
herbata z cytryną
Obiad Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/
Filet drobiowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z pomidorów, ogórków kiszonych i kapusty pekińskiej /filet z kurczaka, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta- gluten, jajka, mleko 2%, pomidory, ogórki kiszone, kapusta pekińska, oliwa z oliwek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek Ciasto kruche z owocami sezonowymi /mąka krupczatka pszenna - gluten, masło 82% z mleka, jajka, proszek do pieczenia, cukier, śmietana 18% z mleka, owoce/,
jabłko

Czwartek - 28.11.19 r
Śniadanie Chleb pszenno-żytni z masłem, pasztet pieczony, ogórek /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka, mięso wp., jajko, mąka pszenna, mleko w proszku/,
kawa inka z miodem /kawa inka – gluten, mleko, miód/
Obiad Krem marchewkowy z pomarańczą z grzankami ziołowymi /wywar warzywny: marchewka, seler, pomarańcza, ziemniaki, jogurt naturalny z mleka, mąka pszenna, żytnia – gluten, przyprawy/
Spaghetti bolońskie /makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe, pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek Jogurt owocowy /jogurt naturalny z mleka, owoce/,
winogrona,
ciasteczka owsiane

Piątek – 29.11.19 r
Śniadanie Płatki jaglane na mleku /płatki jaglane, mleko/,
bułka grahamka z masłem, pasta rybna /mąka pszenna– gluten, drożdże, makrela - ryba, szczypiorek, papryka, cebula, majonez - jajko, przyprawy/,
herbata owocowa
Obiad Żurek z kiełbasą i ziemniakami /wywar mięsny (kiełbasa) – warzywny: marchewka, pietruszka, seler, zakwas żurku, mąka żytnia - gluten, śmietana 18% z mleka, przyprawy/
Filet z dorsza panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, mąka kukurydziana, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, ziemniaki, mleko, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek Weka z masłem, surówka z marchewki, pomarańczy, słonecznika /mąka pszenna- gluten, masło z mleka, marchewka, pomarańcza, słonecznik/,
serek „Danio”