Stokrotki

ul. Borkowska 25 Kraków , ul. Skotnicka 101 Kraków

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński
ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków
Tel. 505 621 213

Do pobrania:

Dieta bezglutenowa - Lipiec 2020
Dieta bezmleczna - Lipiec 2020


Jadłospis od 06.07. – 10.07.2020 r.

Poniedziałek – 06.07.20 r.

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna - gluten, woda, mąka żytnia - gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, parówka, ketchup, kawa inka z miodem /kawa inka - gluten, mleko 2%/

Obiad

Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami /wywar mięsny drobiowy: kurczak, wywar warzywny: marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana 18% z mleka, mleko 3,2%, jajko, pietruszka natka, przyprawy/

Kluski na parze z musem borówkowym /mąka pszenna - gluten, drożdże, olej rzepakowy, jogurt naturalny z mleka, śmietana 12% z mleka, świeże borówki/

Kompot

Podwieczorek

Jabłko/Banan

Wtorek – 07.07.20 r.

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /mleko, płatki ryżowe/, bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka/, ser zółty, pomidor, herbata z cytryną

Obiad

Krem marchewkowy z pomarańczą z grzankami ziołowymi /wywar warzywny: marchewka, seler, pomarańcza, ziemniaki, jogurt naturalny z mleka, mąka pszenna, żytnia - gluten, przyprawy/

Pierogi z mięsem /wołowina, cebula, mąka pszenna - gluten, mąka jęczmienna - gluten, jajka, przyprawy/, surówka z buraczków z jabłkiem /buraczki, jabłko, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Galaretka domowa malinowa z owocami /woda, żelatyna, maliny, stewia w proszku/, wafle ryżowe

Środa – 08.07.20 r.

Śniadanie

Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna - gluten, woda, mąka żytnia - gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, jajko, szczypiorek, kakao na mleku 2%

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /wywar mięsny: mięso wołowe, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

Kotlet pożarski, młode ziemniaki z koperkiem, sałata zielona z jogurtem naturalnym i rzodkiewką /mięso mielone drobiowe, jajka, bułka tarta - gluten, przyprawy, ziemniaki, mleko, masło z mleka, sałata zielona, rzodkiewka, jogurt naturalny z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt naturalny /jogurt z mleka/ z borówkami

Czwartek – 09.07.20 r.

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna - gluten, woda, mąka żytnia - gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, szynka drobiowa, sałata zielona, rzodkiewka, herbata owocowa

Obiad

Zupa ogórkowa z ryżem /wywar mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana 18% - z mleka, lubczyk, susz warzywny/

Spaghetti neapolitańskie z parmezanem /makaron pszenny - gluten, jajko, pomidory pelatti, ser parmezan z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Szarlotka ze świeżych jabłek /mąka tortowa - gluten, mąka żytnia - gluten, jajko, jabłka, cukier trzcinowy, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia - gluten/

Piątek – 10.07.20 r.

Śniadanie

Bułka grahamka z masłem, twarożek ze szypiorkiem i pomidorem /mąka żytnia, pszenna - gluten, masło z mleka, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka/, herbata z cytryną

Obiad

Barszcz biały zabielany z kiełbasą i ziemniakami /kiełbasa, barszcz w butelce - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, czosnek, liść laurowy, majeranek, koper, lubczyk, kiełbasa biała, śmietana 18% z mleka, sól morska, pieprz/

Filet z dorsza panierowany, ryż, młody kalafior z masłem i bułką /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, mąka kukurydziana, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, ryż, kalafior, masło z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Owoce sezonowe

 

Jadłospis od 13.07. – 17.07.2020 r.

Poniedziałek – 13.07.20 r.

Śniadanie

Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna - gluten, woda, mąka żytnia - gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, szynka wiejska, sałata zielona, ogórek świeży, kawa inka z miodem /gluten, mleko, miód/

Obiad

Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką /wywar mięsny: szynka wieprzowa; warzywny: marchewka, seler, zielona pietruszka, ziemniaki, przyprawy/

Ryż z musem ze świeżych truskawek /ryż, świeże truskawki, jogurt naturalny z mleka, cukier trzcinowy/

Kompot

Podwieczorek

Weka /mąka pszenna - gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/, pasztet pieczony, papryka czerwona

Wtorek – 14.07.20 r.

Śniadanie

Bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna - gluten, woda, mąka żytnia - gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka/, dżem owocowy, herbata z cytryną

Obiad

Krem z brokuł z grzankami /wywar mięsny drobiowy: indyk, warzywny: marchewka, seler, ziemniaki, brokuły, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/

Medalion drobiowy, kasza perłowa, sałata zielona z jogurtem naturalnym i rzodkiewką /mięso mielone drobiowe, jajka, bułka tarta - gluten, przyprawy, kasza perłowa - gluten, sałata zielona, rzodkiewka, jogurt naturalny z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Owoce sezonowe, chrupki kukurydziane

Środa – 15.07.20 r.

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko/, chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna - gluten, woda, mąka żytnia - gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, szynka, pomidor, herbata owocowa

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /wywar mięsny: mięso wołowe, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

Klopsy w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera ze śmietaną i rodzynkami /mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta - gluten, pomidory pelatti, mąka typ 500 - gluten, śmietana 12% z mleka, seler, śmietana 18% z mleka, rodzynki, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Chałka z masłem /mąka pszenna - gluten, mleko, masło z mleka, jajko, drożdże/, powidła śliwkowe

Czwartek – 16.07.20 r.

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna - gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, jajecznica /jajka/, kakao na mleku 2%

Obiad

Krupnik zabielany z jarzynami i zieloną pietruszką /kasza jęczmienna - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, lubczyk, pietruszka natka, sól morska, śmietana z mleka, przyprawy/

Penne z kurczakiem i ze szpinakiem w sosie śmietanowym, z serem żółtym /filet drobiowy, szpinak mrożony, śmietana 18% z mleka, mąka pszenna - gluten, jajka, ser żółty z mleka, przyprawy, makaron: mąka pszenna - gluten, jajko/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt owocowy /jogurt naturalny z mleka, borówki, maliny/, wafle ryżowe

Piątek – 17.07.20 r.

Śniadanie

Bułka grahamka z masłem, pasta rybna - jajeczna /mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka, tuńczyk - ryba, jajka, szczypiorek, cebula, majonez, przyprawy/, herbata z cytryną

Obiad

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler, wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona pietruszka, przyprawy/

Pierogi ruskie z cebulką, surówka z marchewki i jabłka /mąka pszenna - gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ser biały z mleka, ziemniaki, marchewka, jabłko, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna - gluten, woda, mąka żytnia - gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, polędwica z indyka, pomidor

 

Jadłospis od 20.07. – 24.07.2020 r.

Poniedziałek – 20.07.20 r.

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna - gluten, woda, mąka żytnia - gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, twarożek z rzodkiewką /ser biały z mleka, rzodkiewka, jogurt naturalny/, mleko 2%

Obiad

Zupa pomidorowa zabielana z makaronem /wywar warzywny: marchewka, seler, koncentrat pomidorowy 30%, mleko 3,2%, makaron pszenny - gluten, jajko, zielona pietruszka, przyprawy/

Filet drobiowy zapiekany z serem mozarella i pomidorem, kasza perłowa, surówka z białej kapusty z marchewką /filet z kurczaka, ser mozarella z mleka, pomidor, kasza perłowa - gluten, biała kapusta, marchewka, oliwa z oliwek, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jabłko/Banan

Wtorek – 21.07.20 r.

Śniadanie

Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/, pasztet pieczony, ogórek małosolny /mięso wp., jajko, mąka pszenna, mleko w proszku/, herbata z cytryną

Obiad

Zupa koperkowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: kaczka, śmietana 18% z mleka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, pietruszka natka, lubczyk, ryż/

Makaron z serem białym i musem truskawkowym /makaron pszenny: mąka pszenna – gluten, jajko, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, cukier, świeże truskawki/

Kompot

Podwieczorek

Serek „Monte” + owoce sezonowe

Środa – 22.07.20 r.

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami owsianymi i żurawiną /mleko, płatki owsiane - gluten/, chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, jajko, pomidor, herbata owocowa

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /wywar mięsny: mięso wołowe, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

Kotlet schabowy panierowany, młode ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem naturalnym /schab, mąka pszenna - gluten, jajko, bułka tarta – gluten, ziemniaki, mleko, masło z mleka, ogórki zielone, jogurt naturalny z mleka, pieprz, cytryna /

Kompot

Podwieczorek

Kisiel domowy truskawkowy /truskawki, mąka ziemniaczana, woda, cukier/, pieczywo chrupkie 3 zboża /mąka pszenna, żytnia – gluten/

Czwartek – 23.07.20 r.

Śniadanie

Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, sałata zielona, ser żółty, ogórek świeży /mąka orkiszowa - gluten, drożdże, masło z mleka/, herbata z cytryną

Obiad

Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /wywar warzywny: marchewka, seler, groszek zielony, jogurt naturalny z mleka, groszek ptysiowy: masa jajowa pasteryzowana, woda, mąka pszenna - gluten, tłuszcz roślinny palmowy, sól, przyprawy/

Spaghetti bolońskie /makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe, pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Owoce sezonowe, chrupki kukurydziane

Piątek – 24.07.20 r.

Śniadanie

Bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka/, pasta jajeczna ze szczypiorkiem /jajka, majonez, jogurt naturalny z mleka, szczypiorek/, kakao na mleku 2%

Obiad

Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem i zieloną pietruszką /kalafior, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana 18% z mleka, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka, lubczyk, sól morska, majeranek, koper/

Paluszki rybne, młode ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Ciasto kruche z owocami sezonowymi /mąka krupczatka pszenna - gluten, masło 82% z mleka, jajka, proszek do pieczenia, cukier, śmietana 18% z mleka, owoce/

 

Jadłospis od 27.07. – 31.07.2020 r.

Poniedziałek – 27.07.20 r.

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, parówka, ketchup, kakao na mleku 2%

Obiad

Zupa ogórkowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana 18% - z mleka, lubczyk, susz warzywny/

Pierogi z truskawkami i jogurtem naturalnym /mąka pszenna - gluten, mąka jęczmienna - gluten, jajka, truskawki, jogurt naturalny z mleka/

Kompot

Podwieczorek

Weka z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/, ser żółty, ogórek zielony

Wtorek – 28.07.20 r.

Śniadanie

Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, polędwica z indyka, pomidor, herbata z cytryną

Obiad

Krem z pomidorów z grzankami /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler, pomidory pelatti, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/

Kotlet mielony, młode ziemniaki z koperkiem /z masłem z mleka/, mizeria ze śmietaną /mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta – gluten, ziemniaki, mleko, masło z mleka, świeży ogórek, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Serek waniliowy „Danio”, wafle ryżowe z sokiem owocowym

Środa – 29.07.20 r.

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi /mleko/, chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, sałatka jarzynowa z jajkiem /marchewka, pietruszka, groszek zielony, ziemniaki, seler, jabłko, ogórek kiszony, jajko, jogurt naturalny – z mleka/, herbata owocowa

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /wywar mięsny: mięso wołowe, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

Chrupiące paluszki drobiowe w płatkach kukurydzianych, kus – kus, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem /filet z kurczaka, płatki kukurydziane, jajka, mleko 2%, mąka orkiszowa - gluten, kasza Kus Kus - gluten, kapusta pekińska, ogórek, pomidor, oliwa z oliwek, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Budyń czekoladowy /mleko, mąka ziemniaczana, kakao, cukier/, ciasteczka owsiane

Czwartek – 30.07.20 r.

Śniadanie

Pieczywo wieloziarniste z masłem /mąka pszenna, naturalny zakwas żytni (mąka żytnia, woda), woda, sezam, nasiona słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane, drożdże, sól, masło z mleka/, schab pieczony, ogórek zielony, herbata z cytryną

Obiad

Żurek z kiełbasą i ziemniakami /wywar mięsny (kiełbasa) – warzywny: marchewka, pietruszka, seler, zakwas żurku, mąka żytnia - gluten, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

Naleśniki z serem białym, jogurtem naturalnym i polewą malinową /mąka pszenna - gluten, jajka, mleko 1,5%, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, maliny, cukier brązowy/

Kompot

Podwieczorek

Weka z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/, surówka z marchewki, pomarańczy, słonecznika /marchewka, pomarańcza, słonecznik/

Piątek – 31.07.20 r.

Śniadanie

Bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka/, twarożek ze szczypiorkiem i pomidorem /ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka/, kawa inka z miodem /kawa inka – gluten, mleko, miód/

Obiad

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler, wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona pietruszka, przyprawy/

Sznycelki rybne w płatkach owsianych, młode ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, jajka, bułka tarta, płatki owsiane, ziemniaki, mleko, masło z mleka, buraczki, jabłko, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt naturalny /jogurt z mleka/ z borówkami