PUBLICZNE PRZEDSZKOLE "STOKROTKI"

Stokrotki

ul. Borkowska 25 Kraków , ul. Skotnicka 101 Kraków

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński
ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków
Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

 Jadłospis od 6.01. – 7.01.2020 r

Poniedziałek – 6.01.20 r

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

 

Wtorek – 7.01.20 r

Śniadanie

Chleb staropolski z masłem, polędwica z indyka, ogórek świeży /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka, mięso z indyka/, kakao na mleku 2%

Obiad

Zupa koperkowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: kaczka, śmietana18% z mleka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, pietruszka natka, lubczyk, ryż/

Pierogi ruskie z cebulką, surówka z marchewki i jabłka /mąka pszenna- gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ser biały z mleka, ziemniaki, marchewka, jabłko, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt owocowy /jogurt naturalny z mleka, owoce sezonowe/, gruszka/jabłko

Środa – 8.01.20 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi /mleko, płatki owsiane - gluten/, chleb pszenno-żytni z masłem szynka wiejska, rzodkiewka /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka, szynka wiejska/, herbata żurawinowa

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

Filet z indyka panierowany, ziemniaki z koperkiem /z masłem z mleka/, marchewka z groszkiem /filet z indyka, mąka pszenna - gluten, bułka tarta- gluten, jajka, mleko 2%, ziemniaki, mleko, masło z mleka, marchewka, groszek, masło z mleka, śmietana 12% z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Pieczywo chrupkie z marchewką „słupki” i papryką

Czwartek - 9.01.20 r

Śniadanie

Bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka/, twarożek biały z pomidorem i szczypiorkiem /ser biały z mleka/, herbata z cytryną

Obiad

Zupa krem z dyni z grzankami /dynia, marchewka, pietruszka, seler, por, lubczyk, bazylia, pietruszka natka, sól morska, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/

Spaghetti bolońskie /makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe, pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Deserek „Monte”, banan

Piątek – 10.01.20 r

Śniadanie

Bułka grahamka z masłem /mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka, parówka, ketchup bawarka na mleku 2%

Obiad

Zupa jarzynowa z ziemniakami /wywar mięsny drobiowy: kurczak; marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka, pietruszka natka, ziemniaki, przyprawy/

Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Serek „danio” waniliowy, jabłko

 

Jadłospis od 13.01. - 17.01.2020 r

Poniedziałek – 13.01.20 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwica drobiowa, sałata zielona, ogórek świeży /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, kakao na mleku 2%

Obiad

Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką /wywar mięsny: szynka wieprzowa; warzywny: marchewka, seler, zielona pietruszka, ziemniaki, przyprawy/

Kluski na parze z musem borówkowym /mąka pszenna - gluten, drożdże, olej rzepakowy, jogurt naturalny z mleka, śmietana 12% z mleka, borówki/

Kompot

Podwieczorek

Pieczywo wieloziarniste z masłem, ser żółty, pomidor /mąka pszenna, naturalny zakwas żytni (mąka żytnia, woda), woda, sezam, nasiona słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane, drożdże, sól, masło z mleka, ser żółty z mleka/

Wtorek – 14.01.20 r

Śniadanie

Kaszka manna na mleku /mleko, kasza manna/, bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna - gluten, drożdże, masło z mleka,, dżem owocowy, herbata z cytryną

Obiad

Krem marchewkowy z pomarańczą z grzankami ziołowymi /wywar warzywny: marchewka, seler, pomarańcza, ziemniaki, jogurt naturalny z mleka, mąka pszenna, żytnia – gluten, przyprawy/

Spaghetti bolońskie /makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe, pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Serek „danio” waniliowy, banan/jabłko

Środa – 15.01.20 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi i żurawiną /mleko, płatki jęczmienne - gluten/ chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, pasta jajeczna ze szczypiorkiem /jajka, majonez, jogurt naturalny z mleka, szczypiorek/, herbata z cytryną

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

Chrupiące paluszki drobiowe w płatkach kukurydzianych, ziemniaki z koperkiem, surówka z buraczków z jabłkiem /filet z kurczaka, płatki kukurydziane, jajka, mleko 2%, mąka orkiszowa- gluten, ziemniaki, mleko, masło z mleka, buraczki, jabłko, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Budyń śmietankowy /mleko 3,2%, mąka ziemniaczana, masło z mleka/, wafle ryżowe z sokiem owocowym

Czwartek – 16.01.20 r

Śniadanie

Pieczywo wieloziarniste z masłem /mąka pszenna, naturalny zakwas żytni (mąka żytnia, woda), woda, sezam, nasiona słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane, drożdże, sól, masło z mleka/, schab pieczony, papryka , kakao na mleku 2%

Obiad

Zupa gulaszowa z ziemniakami /mięso mielone wołowe, marchewka, seler, papryka, czosnek, koncentrat pomidorowy 30%, mąka z amarantusa/pszenna - gluten, przyprawy/

Naleśniki z serem białym, jogurtem naturalnym i polewą truskawkową /mąka pszenna - gluten, jajka, mleko 1,5%, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, truskawki, cukier brązowy Kompot

Podwieczorek

Weka z masłem /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, filet z kurczaka, papryka czerwona

Piątek - 17.01.20 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi /mleko/, bułka kajzerka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewką /mąka pszenna, żytnia – gluten, masło z mleka, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka/, herbata z cytryną

Obiad

Zupa kalafiorowa zabielana z łazankami i zieloną pietruszką / wywar mięsny: kości cielęce, kalafior, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana 18% z mleka, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka, lubczyk, sól morska, majeranek, koper/

Filet z dorsza panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, mąka kukurydziana, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, ziemniaki, mleko, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Ciasto bananowe: mąka pszenna /gluten/, mąka razowa, banany, cukier trzcinowy, jaja, proszek do pieczenia /gluten/, masło /z mleka/, winogrona

 

Jadłospis od 20.01. - 21.01.2020 r

Poniedziałek – 20.01.20 r

Śniadanie

Pieczywo wieloziarniste z masłem /mąka pszenna, naturalny zakwas żytni (mąka żytnia, woda), woda, sezam, nasiona słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane, drożdże, sól, masło z mleka/, parówka, ketchup, kakao na mleku 2%

Obiad

Zupa pomidorowa zabielana z makaronem /wywar mięsny: udka z kurczaka - warzywny: marchewka, seler, koncentrat pomidorowy 30%, mleko 3,2%, zielona pietruszka, przyprawy/

Racuszki z jabłkami /mleko 2,0%, mąka tortowa- gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, jabłka/

Kompot

Podwieczorek

Weka z masłem /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, polędwica z indyka, rzodkiewka, banan

Wtorek – 21.01.20 r

Śniadanie

Bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna- gluten, drożdże, masło z mleka/, ser żółty, pomidor, kakao na mleku 2%

Obiad

Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym / wywar warzywny: seler, kalafior, fasola biała, por, ziemniaki, śmietana 30% z mleka, groszek ptysiowy - gluten, przyprawy/

Chrupiące paluszki drobiowe w płatkach kukurydzianych, kasza pęczak, surówka z marchewki z jabłkiem i pomarańczą /filet z kurczaka, płatki kukurydziane, jajka, mleko 2%, mąka orkiszowa- gluten, kasza pęczak, marchewka, jabłko, pomarańcza, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Kisiel truskawkowy /truskawki, mąka ziemniaczana, woda, cukier/, wafle ryżowe z sokiem owocowym

Środa – 22.01.20 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko/, chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, szynka wiejska, ogórek świeży, herbata z cytryną

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, buraczki zasmażane /schab bez kości, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, ziemniaki, mleko, masło z mleka, buraki, śmietana 18% z mleka, masło, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt owocowy /jogurt naturalny z mleka, owoce sezonowe/, ciasteczka cynamonowe

Czwartek - 23.01.20 r

Śniadanie

Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, jajko, pomidor, szczypiorek, bawarka na mleku 2%

Obiad

Zupa ogórkowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana18% - z mleka, lubczyk, susz warzywny/

Pierogi z mięsem /wołowina, cebula, mąka pszenna - gluten, mąka jęczmienna- gluten, jajka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Szarlotka ze świeżych jabłek /mąka tortowa - gluten, mąka żytnia - gluten, jajko, jabłka, cukier trzcinowy, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia - gluten/

Piątek – 24.01.20 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi /mleko, płatki owsiane – gluten/, bułka grahamka z masłem /mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/, serek topiony, pomidor, herbata owocowa

Obiad

Barszcz biały zabielany z kiełbasą i ziemniakami /kiełbasa, barszcz w butelce - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, czosnek, liść laurowy, majeranek, koper, lubczyk, kiełbasa biała, śmietana 18% z mleka, sól morska, pieprz/

Filet z dorsza panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, mąka kukurydziana, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, ziemniaki, mleko, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Weka /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/, pasztet pieczony, papryka czerwona, jabłko/gruszka

Jadłospis od 27.01. - 31.01.2020 r

Poniedziałek – 27.01.20 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, mleko 2%

Obiad

Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami /wywar mięsny drobiowy: kurczak; marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka, pietruszka natka, ziemniaki, przyprawy/

Kluski leniwe z musem truskawkowym /mąka pszenna - gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ziemniaki, ser biały z mleka, truskawki mrożone, cukier/

Kompot

Podwieczorek

Weka z masłem /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, szynka z indyka, pomidor, winogrona

Wtorek – 28.01.20 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko/, bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka/, dżem owocowy, herbata zielona

Obiad

Krem z pomidorów z grzankami /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler, pomidory pelatti, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/

Kotlet pożarski, kasza gryczana, surówka z buraczków z jabłkiem /mięso mielone drobiowe, jajka, bułka tarta - gluten, przyprawy, kasza gryczana – gluten, buraczki, jabłko, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Deserek „Monte”, banan

Środa – 29.01.20 r

Śniadanie

Kaszka manna na mleku /mleko, kasza manna/, pieczywo orkiszowy z masłem, ser żółty, pomidor /mąka orkiszowa - gluten, drożdże, masło z mleka /, herbata z cytryną

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

Filet drobiowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z masłem i bułką /filet z kurczaka, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta- gluten, jajka, mleko 2%, fasolka, masło z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Galaretka domowa wiśniowa /żelatyna, wiśnie, woda, cukier brązowy/, wafle ryżowe z sokiem owocowym

Czwartek - 30.01.20 r

Śniadanie

Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, szynka z indyka, ogórek zielony, herbata z cytryną

Obiad

Żurek z kiełbasą i ziemniakami /wywar mięsny (kiełbasa) – warzywny: marchewka, pietruszka, seler, zakwas żurku, mąka żytnia - gluten, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

Spaghetti bolońskie /makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe, pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Ciasto kruche z owocami sezonowymi /mąka krupczatka pszenna - gluten, masło 82% z mleka, jajka, proszek do pieczenia, cukier, śmietana 18% z mleka, owoce/

Piątek – 31.01.20 r

Śniadanie

Bułka grahamka, pasta jajeczna ze szczypiorkiem /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten, jajka, majonez, jogurt naturalny z mleka, szczypiorek/, kakao na mleku 2%

Obiad

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona pietruszka, przyprawy/

Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt owocowy /jogurt naturalny z mleka, owoce/, jabłko